1. Christmas Sangria

Τι θα χρειαστείς:
- 2lt κόκκινο κρασί ξηρό ή ημίξηρο
- 450gr μέλι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 stick βανίλιας
- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 250ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες ή φέτες
Τι θα κάνεις:
Ζεστάνετε το κόκκινο κρασί μαζί με εορταστικά μπαχαρικά και ροσθέστε λίγο μέλι ή χυμό πορτοκαλιού για να γλυκάνει και εννοείται μη ξεχάσεις τη διακόσμηση! Ρίξε μέσα μια τις φέτες πορτοκαλιού και τα 2 ξυλάκια κανέλας και voila!
2. Santas Eggnog

Τι θα χρειαστείς:
- 10 αβγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη για το σιρόπι
- 180gr ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1lt κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1lt γάλα πλήρες
- 1lt bourbon
- 250ml ρούμι
- και κανέλα για το σερβίρισμα
Τι θα κάνεις:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις 2 φλιτζάνια ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Χτυπάς τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα και μόλις αρχίζει να σχηματίζει κορυφές ρίχνεις μέσα λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι για να παστεριωθούν τα ασπράδια.
- Σε ένα μπεν μαρί ρίχνεις μέσα 180gr ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και ανακατεύεις με ένα σύρμα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνεις στη μαρέγκα το μίγμα των κρόκων μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το bourbon και το ρούμι. Το eggnog σερβίρεται συνήθως σε μεγάλο γυάλινο μπολ απο όπου μια κουτάλα μπορούν να σερβίρονται μόνοι τους οι καλεσμένοι, ρίχνοντας σε ποτηράκια πασπαλίζοντας πάντα απο πάνω κανέλα!
3. Bombardino

Τι θα χρειαστείς:
- 45ml brandy
- 90ml λικέρ Zabov Zabaglione
- σαντιγί
- κανέλα
Τι θα κάνεις:
Πρώτα θα ζεστάνεις (όχι πολύ) το λικέρ σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα θα βάλεις το brandy σε ένα ποτήρι και όταν το λικέρ ζεσταθεί, το ρίχνεις μέσα στο brandy και ανακατεύεις. Ρίχνεις απο πάνω τη σαντιγί και λίγη κανέλα και απολαμβάνεις.
4. Cola de mono

Τι θα χρειαστείς:
- 1 γάλα εβαπορέ
- ½ φλιτζάνι νερό
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κ.σ στιγμιαίο καφέ
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι λευκό ρούμι
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Τι θα κάνεις:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα με το νερό, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και την κανέλαανακατεύοντας συνεχώς. Αφού λιώσει η ζάχαρη, ρίχνεις μέσα τον καφέ και ανακατεύεις για να διαλυθεί. Τέλος προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το μοσχοκάρυδο και αποσύρεις.
Αφού το αφήσεις να κρυώει για 20 λεπτά, αφαιρείς τα γαρίφαλα και την κανέλα. Ρίχνεις στο μίγμα το ποτό, ανακατεύεις, μεταφέρεις σε μπουκάλι που κλείνει και το παγώνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όπως πάντα, σερβίρεις με τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλα!
5. Hot Toddy

Τι θα χρειαστείς:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 4 καρφάκια γαρίφαλο
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 2 κ.γ καστανή ζάχαρη
- χυμό από ½ λεμόνι
- 60ml bourbon
Τι θα κάνεις:
Ζεσταίνεις ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Καρφώνεις τα γαρίφαλα στη φλούδα λεμονιού και τη ρίχνεις μέσα στο νερό όπου ρίχνεις και το bourbon. Σερβίρεται ζεστό!
Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσεις και να μας πεις τη γνώμη σου!