Μόλις βρήκατε τον χώρο των ονείρων σας και ήρθε η ώρα να οριστικοποιήσετε όλες τις λεπτομέρειες για την ημέρα της εκδήλωσης σας.
Δεδομένου ότι το φαγητό και το ποτό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στο πώς θα περασουν οι καλεσμένοι σας, και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού σας, η επιλογή του catering είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρετε με σύνεση.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας σας, πάντα να θυμάστε ότι το catering που θα επιλέξετε δεν πρέπει να προσφέρει μόνο νόστιμο φαγητό και όμορφα πιάτα, αλλά να πληρει και κάποιες αλλες προυποθεσεις ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένο!

1. Είναι διαθέσιμοι την ημερομηνία που σε ενδιαφέρει;
Είναι λογικό πως η πρώτη ερώτηση πρέπει πάντα να αφορά τη διαθεσιμότητα. Μετά από αυτό όμως και εφόσον έχετε θετική απάντηση, καλο θα ήταν να γνωρίζετε εάν η εκδήλωση σας είναι το μοναδικό γεγονός στο ημερολόγιό τους εκείνη την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μια πιο εξατομικευμένη υπηρεσία και όλη η προσοχή τους θα ειναι σε εσάς.

2. Ποια είναι η εμπειρία τους;
Όπως με κάθε επαγγελματία, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με κάποιον που ξέρει τι κάνει και θα τηρήσει τις υποσχέσεις του. Μην φοβηθείτε να ρωτήσετε για την εμπειρία τους. Πόσους γάμους έχουν τροφοδοτήσει; Έχουν ξανακάνει εκδηλώσεις στο χώρο έχετε κλείσει; Αυτό είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, καθώς θα είναι ήδη εξοικειωμένοι με το πώς κυλούν τα πράγματα στον χώρο αυτό. Προτείνουμε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενα event αλλά και τα φαγητά τους ωστε να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και το στυλ σας. Επίσης το πιο σημαντικό είναι να διαβάσετε κριτικές από επιβεβαιωμένους πελάτες τους ουτως ώστε να έχετε μια καλύτερη άποψη!

3. Τι είδους φαγητό προσφέρουν;
Είτε πρόκειται για ένα παραδοσιακό σερβιριζόμενο μενού, για gourmet δείπνο, για μπουφέ ή για κοκτέιλ πάρτυ με ορεκτικά, το catering που θα επιλέξετε για τη δεξίωση του γάμου σας θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν ο επαγγελματιας που σας ενδιαφέρει μπορεί να προσφέρει το στυλ υπηρεσίας γευμάτων που ταιριάζει με το όραμά σας.

4. Τι εξοπλισμό παρέχουν;
Εκτός από νόστιμο φαγητό, θα χρειαστείτε και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως τραπέζια, καρέκλες, τραπεζομάντηλα, πιάτα, μαχαιροπήρουνα και γυάλινα σκεύη. Μερικοί χώροι δεξιώσεων παρέχουν αυτά τα πράγματα αλλά εάν ο χώρος που επιλέξατε δεν το κάνει ρωτήστε τον υπεύθυνο catering αν έχει αυτή τη δυνατότητα. Είναι επίσης σημαντικό να ρωτήσετε για το στυλ τους ώστε να διασφαλίσετε ότι συμπληρώνει την αισθητική σας.

5. Τι περιλαμβάνει το πακέτο και τι έχει έξτρα χρέωση;
Θέλετε να είναι όλα ξεκάθαρα. Συχνά μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις ή χρεώσεις αναβάθμισης που μπορεί να εκτινάξουν τον προϋπολογισμό του γάμου σας. Για αυτόν τον λόγο, βεβαιωθείτε ότι είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι λαμβάνετε ως μέρος του πακέτου τους και εάν θα προστεθούν πρόσθετες χρεώσεις στο τιμολόγιο πέρα ​​από αυτό που αναφέρεται στην πρόταση. Για παράδειγμα, τα ορεκτικά, ορισμένες μάρκες αλκοόλ, η υπηρεσία μπαρ, τα γεύματα πωλητών, ένα τοστ σαμπάνιας, μια γαμήλια τούρτα και ένα κόψιμο κέικ μπορεί να κοστίζουν επιπλέον. Ξεκαθαρίστε από πριν τι χρεώνεται επιπλέον και τι όχι, και ζητήστε να υπογράψετε συμβόλαιο για όλες τις παροχές!

6. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιάτα;
Το να μπορείτε να γευτείτε και να δείτε από πριν τη δουλειά του caterer μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη σωστή επιλογή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι γευσιγνωσίες του μενού είναι πολύ σημαντικές. Είναι μια ευκαιρία να δείτε το μέγεθος των μερίδων και το στήσιμο των πιάτων. Φροντίστε να ρωτήσετε εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του γευστικού γεύματος και του τι θα σερβιριστεί στη δεξίωση σας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει μια πρόσθετη χρέωση για τη γευσιγνωσία του μενού οπότε φροντίστε να το ρωτήσετε εκ των προτέρων.

7. Πώς θα ετοιμαστεί το φαγητό την ημέρα του event;
Ανάλογα με την εταιρεία catering, το φαγητό μπορεί να προετοιμαστεί εκτός και να έρθει έτοιμο ή μπορεί να μαγειρευτεί εξ ολοκλήρου στο χώρο πριν το σερβίρισμα. Για να γίνει αυτό, ο caterer μπορεί να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις που αφορούν τη παροχή νερού ή ρεύματος, οπότε φροντίστε να καλύψετε και αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

8. Είναι στάνταρ τα μενού ή μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα προσαρμοσμένο;
Οι περισσότερες εταιρείες τροφοδοσίας τροφίμων θα κάνουν ευχαρίστως προσαρμογές με βάση το στυλ και τις προτιμήσεις σας, όπως να επιτρέπουν στους επισκέπτες να επιλέγουν το γεύμα τους, να παρέχουν παιδικά γεύματα ή να έχουν διαφορετικές επιλογές τροφίμων για επισκέπτες με αλλεργίες ή διατροφικούς περιορισμούς όπως vegan menu κτλ. Εάν δεν είναι ανοιχτοί να κάνουν τις προσαρμογές που επιθυμείτε, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τροφοδότης για εσάς.

Καλή επιτυχία!