Μ Μπουφέ ή σερβιριζόμενο Μενού?

Tο Catering είναι η τέλεια επιλογή για στιγμές που έχετε προσκαλέσει πολύ κόσμο σε κάποια εκδήλωση. Είτε πρόκειται για πάρτι, συνέδριο ή γάμο, θα πρέπει να υπάρχει φαγητό. Τι είδους όμως;

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι: ο μπουφές και το τυπικό μενού. Στην επιλογή του μπουφέ, η εταιρεία catering προσφέρει μια ολόκληρη σειρά από επιλογές φαγητού και ο κάθε καλεσμένος επιλέγει τις μερίδες που θέλει. Στο μενού, υπάρχουν συγκεκριμένα πιάτα τα οποία σερβίρονται και έχουν προκαθοριστεί σε συνεννόηση μαζί σας από πριν. Και οι δύο επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά τα οποία κυρίως έχουν να κάνουν με παράγοντες σχετικά με το είδος της εκδήλωσης σας, την τοποθεσία και άλλα. Οπότε εάν αναρωτιέστε ποια από αυτές τις δύο επιλογές είναι η καλύτερη για εσάς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Οι πολλές επιλογές
Δεν τρώνε όλοι οι άνθρωποι πολύ, ενώ κάποιοι άλλοι τρώνε πολύ περισσότερο. Ο μπουφές επιτρέπει στους ανθρώπους να επιλέξουν τις μερίδες τους. Επίσης άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή έχουν περισσότερες επιλογές. Βέβαια ένα σερβιριζόμενο μενού συνήθως περιλαμβάνει επιλογές για όλους, αλλά μερικές φορές είναι πιο εύκολο απλά να επιλέξουν από έναν μπουφέ αυτά που θέλουν.
Το μειονέκτημα των πολλών επιλογών
Από την άλλη πλευρά, όταν υπάρχουν πολλές επιλογές είναι φυσικό κάποιες από αυτές να μην επιλεγούν και έτσι πολλά από τα τρόφιμα μπορεί να πεταχτούν και υπάρχει ο κίνδυνος σπατάλης τροφίμων. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να έχετε προβλέψει ώστε έπειτα σε συνεννόηση με το catering, να σας ετοιμάσουν σε πακέτο κάποια γεύματα ή να κάνετε κάποια δωρεά για παράδειγμα.

Το service
Στον μπουφέ, ο κάθε ένας ουσιαστικά εξυπηρετεί τον εαυτό του, κάτι που οδηγεί πολλές φορές στο συνωστισμό γύρω από τον μπουφέ οι οποίοι μπορεί να δημιουργούν σύγχυση και να κάνουν θορύβους. Όταν χρειάζεται ο κόσμος να προσέχει, είναι καλύτερα να κάθονται όλοι και να τρώνε από τις θέσεις τους ταυτόχρονα. Εάν φιλοξενείτε κάτι σαν συνέδριο ή μια επαγγελματική παρουσίαση, οι άνθρωποι δεν πρέπει να περπατούν πέρα δώθε στον χώρο του μπουφέ. Οι σερβιτόροι είναι εκπαιδευμένοι και καλά εξασκημένοι στο να μην κάνουν θόρυβο, αλλά οι τακτικοί επισκέπτες δεν είναι.

Η αναμονή
Στη περίπτωση του μενού, το φαγητό σερβίρετε με συγκεκριμένη σειρά και σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ ο μπουφές συνήθως είναι ανοιχτός για κάποια διάρκεια και ο κάθε ένας μπορεί να πάει να πάρει και να ξαναπάρει φαγητό όποτε θέλει. Εάν το event σας ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καλύτερη θα ήταν να έχετε την δυνατότητα να προγραμματίσετε την εναλλαγή και το σερβίρισμα των πιάτων ούτως ώστε να συνάδει με τη ροή της εκδήλωσής σας.

Πότε να επιλέξετε μπουφέ
Οι μπουφέδες δίνουν τη δυνατότητα στους καλεσμένους να τρώνε ό,τι και όσο θέλουν. Μπορούν να επιλέξουν πόσο από όλα θέλουν να φάνε και πότε. Επίσης εάν είναι επιθυμητή για την εκδήλωσή σας η κοινωνικοποίηση και η γνωριμία των καλεσμένων μεταξύ τους, τότε ο μπουφές είναι η ιδανική επιλογή για εσάς καθώς θα δώσει την ευκαιρία να συμβεί αυτό.

Πότε να επιλέξετε μενού
Τα μενού δίνουν την αίσθηση στους καλεσμένους σας ότι βρίσκονται σε εστιατόριο. Εκδηλώσεις όπου οι επισκέπτες έχουν προκαθορισμένες θέσεις, όπως δείπνα και τελετές βραβείων, ή εκδηλώσεις που ακολουθούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υποστηρίζονται καλύτερα με το σερβιριζόμενο μενού.

Ακόμα δεν έχετε αποφασίσει? Τι θα λέγατε και για τα δύο;
Φυσικά, κάθε εκδήλωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχουν περιορισμοί στο να δημιουργήσετε την εμπειρία που έχετε φανταστεί. Εάν για παράδειγμα θέλετε να δώσετε την αίσθηση του εστιατορίου και να τηρήσετε ένα πρόγραμμα ενώ παράλληλα επιθυμείτε οι καλεσμένοι σας να γνωριστούν μεταξύ τους, μπορείτε να κλείσετε ένα catering που θα σερβίρει το μενού που έχετε επιλέξει και ταυτόχρονα να έχετε και κάποιο κινούμενο cocktail bar ή candy bar όπου θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν οι καλεσμένοι σας.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες και οι συνεργάτες μας είναι εδώ για να σας παρέχουν όλα όσα επιθυμείτε!