Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να οργανώσεις ένα πάρτι στο σπίτι, την αυλή ή τη ταράτσα σου!
Είτε γιορτάζεις ένα γεγονός, τα γενέθλια σου ή μια επέτειο αποφάσισες να καλέσεις κόσμο και τώρα πρέπει να οργανωθείς ώστε να περάσουν αξέχαστα και οι καλεσμένοι σου αλλά και εσύ!
Τα βασικά συστατικά επιτυχίας είναι 5 και είναι τα εξής:
Πρόσκληση
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις προετοιμάσει τους καλεσμένους σου για το party ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα! Ενημέρωσε τους νωρίτερα σε περίπτωση που το πάρτι σου είναι θεματικό ώστε να είναι και αυτοί μέσα στο mood και αν θα υπάρχει φαγητό ή ποτό ώστε να μη βρεθούν σε δυσάρεστη θέση να περιμένουν κάτι άλλο! Μια πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξεις ηλεκτρονικές προσκλήσεις στις οποίες θα υπάρχουν όλες οι οδηγίες και δε θα σου κοστίσει τίποτα!
Διακόσμηση
Η ατμόσφαιρα είναι αυτή που καθορίζει και τη διάθεση των καλεσμένων! Πρώτα απ'όλα, φρόντισε να έχεις αδειάσει τον χώρο που θα γίνει το party από μικροέπιπλα και περιττά αντικείμενα (ή πολύτιμα που δε θες να καταστραφούν) ώστε να υπάρχει χώρος να κινηθείτε και να χορέψετε!
Φτιάξτε 2-3 μίνι μπαρ σε διάφορες γωνίες του σπιτιού ώστε να ακουμπάτε τα ποτά ή το φαγητό σας και αν θέλεις να εντυπωσιάσεις περισσότερο, διάλεξε ένα θέμα και βάλε όσα περισσότερα στοιχεία του θέματος μπορείς!
Αν πρόκειται για πιο επίσημη δεξίωση όπως ένας αρραβώνας για παράδειγμα, φρόντισε να έχεις χωρίσει τους χώρους που θα υπάρχει το φαγητό με τον χώρο που θα συνεχίσετε τη δεξίωση ώστε να μη χρειαστεί να μετακινείτε καρέκλες και τραπέζια στο ενδιάμεσο!
Φαγητό και ποτά
Νηστικό αρκούδι δε χορεύει λέει ο σοφός λαός και εμείς θα προσθέσουμε πως με ένα ωραίο cocktail χορεύει καλύτερα!
Αν το party σου είναι με λίγους φίλους και σε πιο χαλαρό ύφος μπορείς να προμηθευτείς κάποια ποτά και αναψυκτικά καθώς και διάφορα συνοδευτικά για φαγητό χωρίς κανένα άγχος! Αν όμως μιλάμε για μεγαλύτερο party ή για δεξίωση η καλύτερη λύση είναι τα κέτερινγκ που παρέχουν κατ'οίκον μπουφέ! Υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα για να επιλέξετε αυτό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας, με μικρό ή μεγαλύτερο κόστος για πιο απαιτητικές δεξιώσεις και πολλά από αυτά παρέχουν ακόμα και τα έπιπλα του μπουφέ ή το σέρβις για την ξεχωριστή ημέρα σας! Παρέχουν πολλά διαφορετικά μενού και τιμές ανάλογα με τα γούστα σας και την εποχή!
Αν ακόμα το φαγητό δεν είναι το κύριο μέλημά σας, αλλά το ποτό (όπως για παράδειγμα σε ένα bachelor party) υπάρχουν εταιρίες catering που εξειδικεύονται σε αυτό και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε και εσείς και οι καλεσμένοι σας με αυτά που προσφέρουν! Εντυπωσιακά cockteil, κινούμενα bar και εξειδικευμένοι Barman θα χαρίσουν μια πολύ ιδιαίτερη νότα στη βραδιά σας και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά!
Μουσική
Ακόμα και αν όλα τα παραπάνω έχουν ετοιμαστεί με ευλάβεια, η μουσική είναι αυτή που θα ορίσει και τη διάθεση των καλεσμένων σου! Φρόντισε να έχεις κάνει μια λίστα με τα κατάλληλα τραγούδια νωρίτερα τα οποία θα καλύπτουν όλα τα γούστα ώστε να μη ψάχνεσαι τελευταία στιγμή. Πολύ σημαντικό είναι επίσης απο που θα βγαίνει ο ήχος, καθώς κανένας δεν θα είναι σε θέση να απολαύσει μουσική από τα ηχεία ενός λάπτοπ για παράδειγμα! Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ηχοσύστημα και να ορίσετε για παράδειγμα ένα φίλο σας να παίξει το ρόλο του Dj εκείνο το βράδυ! Πιστέψτε μας, πολλοί θα χαρούν να λάβουν αυτό το ρόλο!